Mindfulness työssä -ohjaajakoulutuksista sanottua

“Mindfulness työssä -ohjaajakoulutus oli minulle tosi iso juttu. Se avasi mindfulnessin maailman konkreettisella ja syvällisellä tavalla. Kokonaisuus oli käytännönläheinen, teoriaa ja harjoituksia sopivasti yhdistävä. Opettaja oli lämminhenkinen, kuunteleva, aito ja asiansa erittäin hyvin osaava. Koulutus oli organisoitu toimivasti ja meitä kannustettiin löytämään oma tyylimme valmentaa. Pidin myös rennosta ja avoimesta ilmapiiristä. Sain koulutuksesta uuden ihanan lisäammatin ja kannustavan yhteisön. Kiitos!”

Mirkka Niskanen FM

Mindfulness-ohjaaja, ihmettelytutkija, tietoisuusfani ja paljon muuta

“Mindfulness työssä -ohjaajakoulutus oli mielenkiintoinen paketti viimeisimpiä mindfulnessiin liittyviä teorioita ja tutkimuksia, hyviä kirjallisia materiaaleja sekä inspiroivaa opetusta ja monipuolisia käytännön harjoituksia. Koulutusprosessin aikana olen päässyt kokemaan mindfulness-harjoitusten tuottamat hyödyt esimerkiksi stressinhallintaan ja itsetuntemukseen liittyen. Pidin dialogisesta oppimistavasta, jossa myös ryhmäläiset tuottivat opetukseen paljon hyviä oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia. Olen vakuuttunut, että säännöllisillä mindfulness-harjoituksilla voi lisätä esimerkiksi työssä jaksamista ja tunnetta kiireisenkin arjen hallinnasta.”

Sari Koli

Valmennus Caressa, Tampere

“Mindfulness Työssä-ohjaajakoulutus laajensi sekä kokemuksiani että tietämystäni Mindfulnessista. Kurssi oli yhdistelmä tietoa, käytännön harjoituksia, itsereflektointia, ohjausharjoituksia ja -palautetta sekä erityisesti paljon hyviä keskusteluja ryhmän jäsenten kanssa. Monipuolinen paketti, joka antaa laajat valmiudet Mindfulnessin käyttöön ja soveltamiseen työelämässä. Kannatti lähteä mukaan!”

Sanna Niemelä

“Kiitos antoisasta Mindfulness Työssä -ohjaajakoulutuksesta. Olen todella tyytyväinen, että lähdin mukaan. Monipuolinen kurssi. Toivon, että saamme viedä tätä oppia moneen työyhteisöön. 8-askelta sopii toimialasta riippumatta arjen oppaaksi, erittäin käytännönläheistä.”

Marja Paavola

“Oli etuoikeus olla mukana Mindfulness Työssä -ohjaajakoulutuksessa. Opettajan ilmaisun selkeys ja tapa myötäelää opettaessaan loi oppimiselle ja oivalluksille suotuisan alustan. Niiden varassa kurssista muodostui innoittava, rento ja voimauttava kokemus. Koulutuspäivien aikana saimme tilaa pohtia asioita yhdessä sekä valtavan määrän tietoa MF-alueelta.”

Kiitoksin ja uusin hermoyhteyksin Sanna Roine

“Mindfulness työssä-ohjaajakoulutus oli luonteva jatko aikaisemmille valmentajakoulutuksilleni. Menin koulutukseen siksi, että saisin valmiudet ohjata muita ihmisiä, mutta ennen kaikkea siksi, että saisin itselleni lisää työkaluja omaan elämääni.

Koulutus antoi minulle kuitenkin enemmän kuin osasin edes odottaa. Sain monta uutta samanhenkistä ystävää. Tunneilla tehdyt harjoitukset, yhteiset ajatusten-ja kokemusten vaihdot, mielenkiintoiset keskustelut ja äärimmäisen hyväksyvä ilmapiiri oli vertaansa vailla. Ja mikä parasta, mindfulnessista ja harjoituksista on tullut luonteva, jopa elintärkeä osa omaa elämääni niin perhe-elämässä kuin työssäni muusikkona.

Koulutuksen innoittamana teen nykyisin pitkiä tietoisen läsnäolonharjoituksia vähintään 4 kertaa viikossa ja lisäksi lyhyempiä harjoituksia eri tilanteissa sekä tietysti epämuodollisia harjoituksia pitkin päivää. Tämä takaa minulle tasapainoisen olon, mikä tuntuu todellakin hyvältä. Tuntuu siltä, että säännöllinen harjoittelu on aikaansaanut sen, että pystyn hallitsemaan paremmin kehoani mieleni avulla. Tunnistan paremmin omat rajani ja kehoni viestit siitä, milloin on levon aika.

Olen saanut loistavan työkalun mm. stressin hallintaan ja ennaltaehkäisyyn. Tunteiden tunnistaminen ja niiden hyväksyminen on ollut minulle avaavaa ja se, että ajatuksia ja tunteita tulee ja menee. Haastavissa tilanteissa hyväksyntä ja muut mindfulness- asenteet ovat auttaneet huikealla tavalla. Ja hengitysankkuri on aina läsnä.

Muusikonammatissa esiintymisjännitys on hyvin yleistä. Mindfulness-taidot ovat olleet tässä asiassa minulle itselleni loistavana apuna. Hengitysharjoitukset ennen konserttia ja jopa lavalla ovat osa esiintymistäni. Haluan auttaa tulevaisuudessa erityisesti nuoria soittajia hallitsemaan jännittämistä niin että he pystyvät nauttimaan esiintymisestä.

Odotan innolla sitä, että saan jakaa tieto-taitoani toisille ihmisille. Muusikkona erityisesti minua kiinnostavat oman alani ihmiset, musiikin ja muun esittävän taiteen alalla toimivat mutta ehdottomasti kaikki ihmiset, jotka haluavat elämäänsä ja työhönsä hyvää oloa ja tasapainoa. Mindfulness työssä-ohjelma on upea kokonaisuus, jota ylpeydellä levitän myös muille työyhteisöille.”

Satu Savioja

Viulisti Mindfulness työssä-ohjaaja Lasten ja nuorten mindfulness-ohjaaja .b Elämäntaidon valmentaja Master Coach Enneagrammiohjaaja

“Luulin tietäväni hypnoterapeuttina jo etukäteen melkoisen paljon tietoisuustaidoista, ja epäröin, kannattaako tällaiseen ohjauskoulutukseen osallistua. Olen iloinen ja tyytyväinen, että osallistuin Mindfulness työssä -ohjaajakoulutukseen. Aina voi oppia uutta! Koulutuksessa on annettu mindfulness-tiedolle oivallinen rakenne. Lisäksi teimme jatkuvasti hyväksyvän läsnäolon harjoituksia, mikä on ehdottoman tärkeää asioiden sisäistämiseen. Hyväksyvää läsnäoloa ja sen ohjaamista ei opi vain kirjoista, vaan se pitää kokea itse. Uskon henkilökohtaisesti, että tietoisuustaidot tulevat lähivuosina uudistamaan perusteellisesti koko organisaatiokulttuurin. Se on hieno asia se!”

Kati Sarvela

Hypnoterapeutti, mindfulness-ohjaaja, hll

Valmistuttuasi Mindfulness- ohjaajaksi voit jatkaa edelleen Mindfulness työssä -ohjaajaksi.